Average
Main couse
Italian
5.0 (1)
Tagliatelle met geroosterde Pompoen alla delano
Lekker en simpel herfstgerecht
Written by Delano Flipse
Serves: 6
Ingredients
500gr Tagliatelle
600gr pompoen in blokjes
kookroom
250gr spekjes
geitenkaas
grountebouillon
1 rode peper of chilivlokken
verse peterselie
Staafmixer of keukenmachine
Optioneel: 1 ui
Total time
45m
Method
Verwarm de oven op 200 graden. Begin met de pasta koken als de pompoen klaar is. Snij de peterselie fijn.
Rooster de pompoenblokjes in de oven op 200 graden voor 30 min. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Haal de spekjes uit de pan. Voeg olie toe als de spekjes weinig vet bevatten. Voeg de peper toe aan de olie en eventueel de ui. Voeg een scheut van de bouillon toe. Voeg de pompoen toe. Voeg genoeg van de bouillon toe dat de pompoen net niet onder water staat. Pureer het tot een glad geheel, voeg bouillon toe als het te dik is (let op: het mag best dik zijn!). Voeg de kookroom toe om het een mooie oranje kleur te geven. Voeg de geitenkaas toe en laat deze vermengen met de rest. Voeg de spekjes weer toe. Voeg de pasta toe als deze al dente is en meng goed. Serveer met de peterselie.
On 01 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!