Snijd het rundvlees en het spek in fijne stukjes.Snijd de wortel, bleekselderij en ui in zeer kleine stukjes. Gebruik bij voorkeur een keukenapparaat.Bak de spek in een grote (liefst aardewerken of aluminium) pan zodat het vet loskomt.Voeg 3 eetlepels olijfolie of 50g boter toe en daarbij de fijngesneden groenten.Doe het rundvlees erbij en roer goed met een houten lepel. Laat het staan totdat je het mengsel hoort "knetteren" en laat het vervolgens bruinen.Voeg de wijn toe en roer tot deze volledig is verdampt.Doe de tomaten in de pan en doe de deksel erop.Laat het langzaam sudderen voor ongeveer 2 uur. Indien nodig, voeg een beetje bouillon toe. Voeg aan het einde de melk toe om de zuurheid van de tomaat te verzachten.Breng op smaak met zout en peper.Serveer deze saus met tagliatelle en optioneel basilicum. Of gebruik hem in een lasagne!.