Average
Main couse
Italian
5.0 (2)
Ragù alla Bolognese met Tagliatelle
Volgens authentiek italiaans recept
Written by Delano Flipse
Serves: 6
Ingredients
300g rundvlees of rundergehakt
150g pancetta of gerookte spek
50g wortel
50g bleekselderij
50g ui
300g gepureerde of gepelde tomaten
1 scheut droge witte wijn (of rode wijn)
1 scheut volle melk
Een beetje (runder) bouillon
Olijfolie
500g tagliatelle, of andere pasta
Garnering
(optioneel) Basilicum
(geraspte) Parmazaanse kaas
Total time
3h
Preperation time
15m
Method
Snijd het rundvlees en het spek in fijne stukjes. Snijd de wortel, bleekselderij en ui in zeer kleine stukjes. Gebruik bij voorkeur een keukenapparaat.
Bak de spek in een grote (liefst aardewerken of aluminium) pan zodat het vet loskomt. Voeg 3 eetlepels olijfolie of 50g boter toe en daarbij de fijngesneden groenten. Doe het rundvlees erbij en roer goed met een houten lepel. Laat het staan totdat je het mengsel hoort "knetteren" en laat het vervolgens bruinen. Voeg de wijn toe en roer tot deze volledig is verdampt. Doe de tomaten in de pan en doe de deksel erop. Laat het langzaam sudderen voor ongeveer 2 uur. Indien nodig, voeg een beetje bouillon toe. Voeg aan het einde de melk toe om de zuurheid van de tomaat te verzachten.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze saus met tagliatelle en optioneel basilicum. Of gebruik hem in een lasagne!.
On 03 jan 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!