Simple
Side dish
Other
Zelf brood bakken
Written by Lorenzo Flipse
Serves: 4
Ingredients
500g bloem
1/3 tl gedroogde gist
350ml lauw water
2el suiker
1 to zout
Total time
14h 59m
Preperation time
1m
Method
Meng het bloem, zout en suiker in een kom. Maak een kuiltje in het mengsel en doe de gist erin. Doe vervolgens het water in het kuiltje en meng met een pollepel door elkaar. Kneed vervolgens met de hand tot een bol en doe terug in de kom. Maak een theedoek vochtig en doe deze over de kom. Zet de kom met theedoek in een warme plek en zet 12u weg. Doe op een tafelblad wat bloem en kneed het deeg goed. Druk het deeg uit elkaar en vouw de hoeken om om het deeg te kneden. Zet vervolgens nog 2u weg op een warme plek. Verwarm de oven voor op 240 graden.
Plaats de deegbol in het midden van de oven op een ovenschaal met bakpapier/in het midden van een gietijzeren pan en laat 25 minuten staan. Haal het deksel van de pan/zet de grillstand aan in de oven en laat nog 15 minuten staan. Haal uit de oven en laat even goed afkoelen, daarna eet smakelijk!.
On 24 jan 2022
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!