Difficult
Main couse
Italian
4.0 (1)
Geroosterde Pompoen Ravioli
Let op, dit recept is wat kort door de bocht. https://www.youtube.com/watch?v=svPa8Rd8dsU en https://www.youtube.com/watch?v=wjfnpL2Ptbg
Written by Delano Flipse
Serves: 4
Ingredients
Pasta
400g+ 0 of semola Bloem
6 eieren (2 dooiers, 4 volledig)
2tl Olijfolie
1tl Zout
(Extra bloem voor bestuiven)
Vulling
1 flespompoen
Ricotta
Saus & Garnering
Boter
Verse Salie
Limoen
Balsamic cream
Total time
2h 2m
Preperation time
30m
Method
Maak pasta van de (gezeefde) bloem, eieren, olijfolie en zout.
Roast de pompoen met olijfolie en bakpapier in de oven op 190 graden voor 45min-1h tot zacht. Laat afkoelen, verwijder de schil, meng de pompoen met ricotta, wat olijfolie, peper en zout. Maak dunne lappen van de pasta, doe en dotje van de vulling erop, maak ravioli. Verwarm boter met salie. Kook de ravioli in een pan (mogelijk in batches) voor 2-3 min. Doe de ravioli in de pan met boter, meng tot een saus. Serveer met limoensap, balsamic cream.
On 03 jan 2022
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!