Dit was een graag gegeten maaltijd in mijn studentenhuis. Als we iets lekkers en makkelijks wilden maken werd deze maaltijd voor geserveerd. Vooral Peter, wie dit recept heeft gefinetuned, was een groot liefhebber. Menig vrienden en familie zijn ook fan.
Snijd de courgette, rode/gele paprika's en rode uien in stukjes en verwarm de oven voor op 180 graden.Bak de gnocchi op hoog vuur met olie (en evt roomboter) in een koekenpan voor 5 min zodat ze krokant worden (let op dat ze niet verbranden), zet daarna 5-10 min op lager vuur.Bak de courgette, rode/gele paprika's en rode uien met wat olie in een aparte pan op middelhoog vuur.Pers de knoflook hierbij en voegt eventueel de chilivlokken toe. Zet de gnocchi op laag vuur.Terwijl de je de gnocchi/groenten bakt, gooi de geroosterde paprika's, pesto, kookroom en basilicum blaadjes in een kom en blend met een staafmixer tot een glad mengsel. Snijd de mozzarella in schijfjes.Doe de groente, gnocchi en saus samen in de ovenschaal en meng. Leg daarna de schijven mozzarella erboven op.Zet de gevulde ovenschaal in de oven. Het is klaar zodra de mozzarella goed gesmolten is. Meestal is dit na 15 min wel het geval.