Snijd de paprika, tomaten en kip in blokjes.Snijd de chorizo in halve manen.Snijd de ui klein en de knoflook fijn.Snijd de peterselie fijn.Snijd een citroen in parten en halveer de ander.Op hoog vuur, bruin de stukjes kip totdat ze echt goed bruin zijn.Voeg de paprika, ui en knoflook toe en herhaal de vorige stap.Voeg de chorizo toe en bak kort mee.Voeg de gerookte paprika toe, roer goed om en bak kort mee.Voeg de tomaten toe en bak kort mee.Voeg de gele rijst toe, roer om en voeg de kippenbouillon toe todat het onderstaat.Kook de rijst tot deze gaar is. Voeg indien nodig af en toe wat vocht toe.Voeg de laatste minuut nog even de ertwen toe.Maak de keuze of je het aandurft om potentieel je eten aan te branden.Laat de paella op het vuur staan en roer dit niet meer om. Op deze manier onstaat er een krokante onderste laag. Je kan valspelen door een klein gat te graven om te spieken of het nog goed gaat.Gooi voor het serveren wat van de peterselie over de paella. Knijp ook een citroen half erboven uit. Serveer met een partje citroen.Eet smakelijk!.