Average
Main couse
Italian
Vega Lasagne met gegrilde groenten
Creatie samen met Peter Joon. Simpelweg erg lekker.
Written by Lorenzo Flipse
Serves: 4
Ingredients
3 uien
2 bospenen
3 tenen knoflook
3 blikken mutti Pulpa
groot blikje tomatenpuree (bij voorkeur mutti)
2 aubergines
2 courgettes
ca. 100 gram boter
Volle melk
(kook) port
kaneel
nootmuskaat
italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie
bloem (iets van 100-200 gram)
zakje geraspte kaas
Runderbouillon blokje
Lasagnebladen
Total time
1h 57m
Preperation time
15m
Method
Snijd de aubergines en courgettes in plakjes. Doe de plakjes met veel olijfolie, zout, peper en italiaanse kruiden in een kom. Snipper ui, halveer bospenen en snijd in halve plakjes en pel de knoflook.
In een grillpan: verhit wat olie en grill de courgettes en aubergines in batches. In een steelpan: verhit de 100g boter totdat het helemaal opgelost is (zet het vuur niet té hard). In een wokpan/hapjespan: verhit wat olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de bospenen toe. Voeg in de wokpan/hapjespan de tomatenpuree toe, en laat paar minuten staan. Voeg ook de kaneel nu toe. Voeg ook het blokje runderbouillon toe. Voeg in de steelpan telkens een beetje bloem toe je het tot een bal kunt rollen, zet dan het vuur uit. Blus in de wokpan/hapjes af met port en voeg de italiaanse kruiden toe. Voeg vervolgens de Mutti blikken toe en laat even staan pruttelen. Voeg naar smaak nog kruiden toe. Voeg aan de deegbal in de steelpan telkens wat volle melk toe tot het ongeveer de consistentie van bijvoorbeeld creme fraiche heeft. (niet te dik en niet te dun). Let op dat je het vuur uit laat staan, anders ontstaan er klonten!. Voeg wat nootmuskaat toe aan de bechamelsaus (die saus in je steelpan) en breng met zout en peper op smaak. Haal een ovenschaal (of meerdere als 1 te klein is) tevoorschijn en vet in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Herhaal in laagjes: Tomatensaus, gegrilde groenten, lasganebladen, bechamelsaus. Zorg er voor dat de lasagnebladen altijd bedekt zijn met vocht (welke saus dat dan ook moge zijn, anders ga je ze verbranden in de oven.)!. Als finale toppen we de lasagne volledig af met kaas zodat je een krokante laag met kaas bovenop hebt. Nu nog even ca. 30 minuten wachten nadat je de lasagne in de oven hebt gezet en je kunt eten!.
On 08 apr 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!