Snipper de sjalotten en pel de knoflook. Snijd de champignons in schijfjes. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine frietjes. Zet je oven op de hoogste stand. Schil 1 appel en snijd in kleine stukjes. Schil de andere appel niet en snijd in schijfjes.Wrijf de kippenpoten in met zout en peper. Kies een stoofpan en verhit wat boter erin. Plaats de kippen erin en braad ze aan op hoog vuur, ongeveer 5 minuten per kant. Als er maar 2 in de pan passen, herhaal deze stappen dan 2 keer.Zet het vuur even wat zachter en pak de 2 shots calvados. Drink alvast wat moed in met het eerste shot, en gebruik de tweede om de kip mee te flamberen.Leg de kip apart (in vershoudfolie), zet het vuur op een laag vuur en fruit de sjalotten in dezelfde pan. Pers de knoflook uit in de pan. Voeg vervolgens na een paar minuten de champignons toe.Nadat dit een paar minuten staat voeg je de creme fraiche toe en verkruimel je de bouillon in de pan. Voeg de kip weer terug toe. Neem een paar grote slokken van de appelcider en gooi de rest leeg in de pan. Doe er wat tijm naar smaak bij. Laat 20 minuten.Verwarm een paar klontjes boter in de magnetron. Doe de gesmolten boter over de frietjes en doe peper, zout en paprikapoeder over de frietjes.Zet alles in de oven. Frietjes zijn goed als ze lekker knapperig van buiten en zacht van binnen zijn.Haal de kip uit de pan en verpak in aluminium folie. Voeg nu de appeltjes toe aan de jus en laat even inkoken. Gebruik wat boter om de jus nog verder in te dikken, of pak een glas, vul met bloem en water 50/50 en roer en voeg toe.Intussen zou alles klaar moeten zijn en is het tijd om alles mooi op een bord te leggen!.