Average
Main couse
Mexican
5.0 (1)
Chili sin carne
Written by Lorenzo Flipse
Serves: 4
Ingredients
2 blikken mutti tomato pulpa
1 groot blikje tomatenpuree
2 blikken kidneybonen (400gram)
(optioneel) klein blikje mais
(optioneel) limoen
ca. 300 gram rijst
bakje creme fraiche
potje zongedroogde tomaten
pot gegrilde paprika's
2 zoete puntpaprika's
1 grote of 2 kleine uien
2 tenen knoflook
picadillo kruiden (must!)
kaneel
(optioneel) pure cholade
(optioneel) port of wijn
Blokje rundvleesbouillon
Total time
42m
Preperation time
11m
Method
Snipper de ui en snijd de paprika. Zet water op om de rijst in te kunnen koken.
Braadt in een laagje olie de paprika aan op hoog vuur. Doe de ui en knoflook (geperst) erbij. Snijd de zongedroogde tomaten en geroosterde paprika's in reepjes. Laat intussen de rijst koken zoals aangegeven op de verpakking.
De de tomatenpuree bij de groenten en voeg kaneel en een flinke hoop picallo toe en bak mee. Voeg een blokje rundvleesbouillon toe. Blus af met port of wijn, anders kan het ook met water. Voeg de blikken mutti toe. Voeg de geroosterde paprika's en zongedroogde tomaten toe. Voeg de bonen toe (en optioneel de mais). Laat het geheel nog zo'n 10 minuten pruttelen. (optioneel) voeg 4 kleine blokjes of 2 grote blokjes chocolade toe aan de saus. Giet de rijst af (indien nodig). Serveer met een toefje creme fraiche!.
On 31 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!