Average
Main couse
Other
Miso Ramen
Written by Jaël Langeweg
Serves: 4
Ingredients
1 rode ui
3 tenen knoflook
300 ml cola
100 ml sojasaus voor speklappen + 20 ml voor de soep
1,5 Liter kraanwater
30 ml rijstazijn of witte wijnazijn
3 cm gember
1 pakje saitaku misosoep (a 72 gram)
5 a 6 speklappen
4 eieren
1 bosje salade ui/bosui
2x krop paksoi
250 gram kastanjechampignons
1 pak ramen noedels (a 270 gram)
zeewierblad 1 pak
sesamzaadjes
1 blik bamboescheuten (a 227 gram)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel Euroma gedroogde paddenstoelen
Snufje chilipoeder
Snufje peper
Total time
2h 45m
Preperation time
2h 3m
Method
Verwarm je oven voor op 130 graden. Leg je speklappen in een ovenschaal, meng de cola, sojasaus en rijstazijn en giet over de speklappen. Zet je ovenschaal 2 uur in de oven en draai de speklappen af en toe om, laat daarna in de oven afkoelen. Snijd de paksoi, kastanjechampignons en ui. Laat de bamboescheuten uitlekken en pel de knoflook. Rasp of snij de gember.
Kook je eieren ongeveer 5 minuten, ze moeten zachtgekookt zijn, kook ondertussen je 1,5 liter kraanwater. Bak je ui, met knoflook, gember en sesamolie in een grote soeppan. Leeg je pakjes misopasta ook in de pan en giet het water hierbij. Voeg je kastanjechampignons en paksoi toe aan de soep. Voeg ook nog 20 ml sojasaus toe, je gedroogde paddenstoelen, snufje peper en chilipoeder. Wanneer je paksoi en kastanjechampignons zijn gesloken, voeg dan je bamboescheuten toe. Laat je soep koken tot je ingrediënten goed gekookt/gaar zijn. Goede graadmeter is om te kijken of je bamboescheuten gaar zijn. Haal je speklappen uit de ovenschaal, snijd eventueel in stukjes naar keuze. Het vocht/vet uit de ovenschaal giet je bij je soep. Kook je ramen noedels volgens de beschrijving op de verpakking, spoel daarna koud af. Snijd je bosui en knip/snij wat stukjes nori (zeewierblad). In een kom: je noedels, daarop je soep, halveer je ei en leg erop, stukjes nori, bosui, speklap en sesamzaadjes. Eet smakelijk!.
On 23 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!