Average
Main couse
Other
5.0 (1)
Tomatenrisotto
Written by Jaël Langeweg
Serves: 4
Ingredients
400 gram kastanjechampignons
1 courgette
2 puntpaprika's
1 blikje tomatenpuree 100 gram
1 blik Mutti Polpa 425 ml
1 Chorizo 250 gram
2 rode uien
1 klein flesje rode wijn 0,25L of een grote zodat je zelf mee kan drinken ;)
2 tenen knoflook
1 pak risottorijst 500 gram
1 bouillonblokje naar keuze
Verse italiaanse kruidenmix 20 gram
1 theelepel gemalen kaneel
1 stuk parmezaanse kaas 150 gram
Snufje peper
Total time
1h 6m
Preperation time
29m
Method
Snijd je rode uien, champignons, courgette en puntpaprika's. Pak twee tenen knoflook en ontvel deze. Snijd/rag de verse kruiden. Rasp je parmezaanse kaas. Ontvel je chorizo (niet vergeten), en snijd deze in kwartjes. Kook 1 liter water.
Pak een diepe pan (braadpan of stamppotpan bijvoorbeeld) en doe hier wat olijfolie in. Voeg je ui, knoflook, verse italiaanse kruiden, peper en theelepel kaneel toe aan de pan en bak tot de ui glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee. Giet het flesje wijn in de pan en verkruimel het bouillonblokje erin, blijf continu roeren. Pak een diepe pan/wokpan, wanneer de pan heet is doe je hier de chorizo in. Bak deze tot ze een knapperig laagje hebben. Voeg ondertussen de tomatenpuree en de Mutti Polpa toe aan de risottorijst, laat dit in de rijst trekken, blijven roeren. Voeg beetje bij beetje water toe totdat de rijst zacht is met nog een beetje 'bite'. Haal de stukjes chorizo uit de wokpan en doe in deze pan nu al je groentes, bak tot ze wat zachter zijn. Voeg wanneer je rijst goed is je groentes en de chorizo toe en een handje parmezaanse kaas!.
On 21 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!