Simple
Main couse
Indian
Vegetarische Tikka Massala
Written by Lorenzo Flipse
Serves: 4
Ingredients
3 tenen knoflook
2 blikken mutti pulpa
1 blikje tomatenpuree
Circa 150 ml kookroom
1 rode paprika
1 groene paprika
Circa 125ml Griekse yoghurt
Pak rijst
600g vegetarische kipstukjes
Limoen
Beetje gember
Groene peper
Bakje verse koriander
2 middelgrote uien
Garam massala
Kaneel
Total time
1h 29m
Preperation time
1h 3m
Method
Voeg de laatste 3 minuten de groene paprika toe aan de saus. Giet de rijst af en serveer de saus met verse koriander. Smakelijk!. Schil de gember en snijd in kleine stukjes, rasp de limoen en snijd in twee stukken, pers de knoflook ui met een knoflookpers. Voeg bovenstaande toe aan de vega kip en griekse yoghurt, knijp de limoen uit en doe er wat garam massala kruiden bij en zet in de koelkast om te marineren. Snijd de ui, knoflook en groen peper fijn. Snijd de paprikas in blokjes, maar houdt ze wel gescheiden.
Bak de gemarineerde vega kip in de pan in olie. Voeg de ui, knoflook, rode (! niet de groene) paprika en peper in de pan toe. Voeg de tomaten puree toe en voeg wat kaneel toe, klein beetje maar. Voeg de mutti pulpa toe en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen en voeg nog wat kruiden to naar smaak (garam massala, ). Zet in de tussentijd rijst op en kook zoals op het pakje staat.
On 19 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!