Klein flesje rode wijn 0,25L of 1 normale fles om zelf ook nog van te drinken ;)
Tomaatjes aan stengel 500 gram
1 blokje runderbouillon of paddenstoelenbouillon
1 citroen
Total time
40m
Preperation time
7m
Method
Snijd de ui en champignons.Verwarm de oven voor op 250 graden.Kook 750 ml water.Doe de tomaatjes aan de stengel op een bakplaat in de voorverwarmde oven.Bak de ui in de pan en doe de knoflook erbij.Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak even mee met de ui en de knoflook.Voeg de helft van het kleine flesje wijn, de tomatenpuree en de Mutti Polpa toe aan de pan. Roer dit goed door en wacht tot de rijst de wijn goed heeft opgenomen.Brokkel het bouillonblokje in de pan erbij en giet een beetje van het gekookte water erbij en de andere helft van het flesje rode wijn.Blijf goed roeren en voeg elke keer een beetje water toe wanneer je ziet dat de rijst het vorige beetje water op heeft genomen.Voeg de champignons toe aan de rijst en laat deze meegaren met de rijst, goed blijven roeren.Roer de geitenkaas door de rijst heen tot het een romige saus wordt.Pers een halve citroen uit in de saus.Haal nu je tomaten uit de oven.Maak je bord op! Een schepje risotto en je tomaatjes er bovenop!.