Average
Main couse
Italian
4.0 (1)
Minestrone soep
Naar recept van https://www.notanothercookingshow.tv/post/minestrone-soup
Written by Delano Flipse
Serves: 4
Ingredients
1 grote winterpenen
2 stengels bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram boerenkool
400 gram gepelde tomaten
400 gram cannelini (witte) bonen
500 ml groentebouillon
Parmazaanse kaas (garnering)
Platte peterselie (garnering)
Pancetta
2 el chili vlokken
1 laurierblad
tijm naar smaak
400 gram soeppasta (ditalini, schelpen)
(optioneel) Brood (ciabatta, stokbrood)
(optioneel) Vergine olijfolie
Total time
1h 10m
Preperation time
10m
Method
Snijd de groente in kleine stukjes, of gebruik een keukenapparaat. Snijd de knoflook heel fijn. Lek de bonen uit. Snijd de pancetta in kleine vierkantjes. Maal de gepelde tomaten fijn met je hand in een kom.
In een grote pan, voeg olie toen en de pancetta toe en laat sudderen op medium-hoog vuur zodat het vet uit de pancetta gaat. Voeg de groente (behalve de boerenkool) toe en bak mee totdat ze zacht zijn. Voeg de bouillon, de tomaten, kruiden, bonen en boerenkool toe. Kook voor 30-40 minuten totdat alles goed gekookt is. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met parmazaanse kaas, peterselie en optioneel wat goede (!) vergine olijfolie.
On 12 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!