Average
Soup
Dutch
4.0 (1)
Mosterdsoep
Written by Delano Flipse
Serves: 4
Ingredients
1 middelgrote prei
1-2 sjalotten
250 gr aardappel (geschild)
25 gr boter (of olie)
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel france mosterd
1 liter kippenbouillon
100 ml slagroom of kookroom
40g Bloem
100 ml droge witte wijn
(garnering) peterselie
Staafmixer
Total time
30m
Preperation time
5m
Method
Hak de prei in halve ringetjes. Schil en snijd de aardappels in stukken van 3 cm. Snipper de sjalotten fijn.
Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de prei toe en roerbak een paar minuutjes. Voeg daarna de aardappel en sjalotten toe en doe hetzelfde. Voeg de bloem toe en bak aan zodat de bloemsmaak weggaat. Roer de bouillon in scheuten erbij. Voeg de mosterd toe. Laat alles 15 minuten koken. Pureer als de aardappel gaar zijn alles fijn met een staafmixer. Giet de room erbij en roer nogmaals goed door. Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra mosterd. Serveer met extra room en prei en/of peterselie in een diep bord of een kommetje.
On 10 mrt 2021
© Copyright Sharecept 2021
Version 0.5.1-beta
Feedback? Let us know!